Sosyal Medya

Coğrafyamız

Skandal Kudüs kararı ve Trump'ın tehditleri sonrası Birleşmiş Milletler’de ilk istifa!

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda oylanacak ABD'nin Kudüs kararı öncesinde gerilim yüksek. BM'nin İnsan Hakları'ndan sorumlu yöneticisi Zeid Ra'ad el Hüseyin, ABD Başkanı'nın eleştirilerini yumuşatması konusunda baskı altında olduğunu söyledi ve istifa etti.



BirleÅŸmiÅŸ Milletler’in New York’taki merkezinde tansiyon yüksek.

BM Genel Kurulu’nda bir araya gelecek diplomatlar ABD’nin kararını oylayacak. Oylama öncesinde ABD BaÅŸkanı Donald Trump, “Oylamayı yakından takip edeceÄŸiz. Bize karşı oy verenlere para yardımını keseceÄŸiz” açıklamasının ardından bugün flaÅŸ bir istifa yaÅŸandı.

ÜRDÜNLÜ DİPLOMAT İSTİFA ETTİ

BM’nin Ä°nsan Hakları Yüksek KomiserliÄŸi BaÅŸkanı Zeid Ra’ad el Hüseyin istifa ettiÄŸini açıkladı.

Hüseyin, BirleÅŸmiÅŸ Milletler’in bağımsızlık ve birliÄŸine olan inancının kaybolduÄŸunu söyledi. Hüseyin, ABD BaÅŸkanı Trump’ı sert bir dille eleÅŸtirmiÅŸ ve kendisinin tehlikeli olduÄŸunu söylemiÅŸti. Ãœrdünlü diplomat çalışma arkadaÅŸlarına bir açıklama yaptı.

"DİZ ÇÖKMEYECEĞİM"

Hüseyin, ikinci bir 4 yıllık dönem için aday olmayacağını söylerken, “Diz çökmeyeceÄŸim” dedi. Hüseyin, geçtiÄŸimiz dönemde Trump’a tehlikeli demiÅŸ ve Trump’ın ayrımcılık ve etnik-dini azınlıklara karşı ÅŸiddetin artmasına sebep olduÄŸunu dile getirmiÅŸti.

Bu hafta, Hüseyin, ABD’nin Kudüs kararının, “Tehlikeli bir provokatif” olduÄŸunu söylerken, Filistin lideri Mahmud Abbas’ın ÅŸiddeti ona vermesini de eleÅŸtirmiÅŸti. Foreign Policy’de yer alan habere göre BirleÅŸmiÅŸ Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Hüseyin’in Trump hakkındaki açıklamalarını eleÅŸtirmiÅŸ ve Trump’ı açıkça eleÅŸtirmemesini istedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.